Slaný koláč s červenou řepou a kozím sýrem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 20 minut
  • 8 porce
  • Začátečník

Suroviny

Náplň

  • Červená řepa 500 g
  • Smetana zakysaná 150 g
  • Pepř mletý černý dle potřeby
  • Mandle plátky 70 g

 

  • Pórek 0.5 ks
  • Smetana 33% 50 g
  • Muškátový oříšek špetka
  • Sýr kozí 100 g

Nezařazené

  • Mouka hladká 170 g
  • Vejce 1 ks
  • Vejce 1

 

  • Máslo 75 g
  • Sůl dle potřeby

Postup

  • 1

    Z mouky, másla, vajíčka a soli zpracujeme těsto, které zabalíme do fólie a necháme asi 1 hodinu odležet v lednici.

  • 2

    Červenou řepu omyjeme a vložíme do osolené vroucí vody. Vaříme asi 40 minut doměkka, pak ji oloupeme a nakrájíme na klínky. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka.

  • 3

    V misce rozšleháme vejce, přimícháme obě smetany a vše ochutíme solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku.

  • 4

    Těsto rozválíme na kulatý plát a přeneseme jej do formy. Dno korpusu propícháme vidličkou a rozložíme na něj část mandlí a kozího sýra. Vše posypeme nakrájeným pórkem, dokola vyskládáme klínky řepy a zalijeme je smetanovou směsí. Povrch koláče posypeme zbytkem mandlí a sýru a pečeme v předehřáté troubě při 180° C asi 40 minut.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace