Slaný závin se zelím


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 40 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Listové těsto 1 balení
  • Kysané zelí Znojmia 640 g
  • Bylinky
  • Vejce 1 ks
  • Sezam černý
  • Anglická slanina 200 g
  • Kayenský pepř
  • Sůl
  • Sezam bílý

Postup

  • 1

    Listové těsto si rozbalíme a zlehka ještě rozválíme. Střed těsta poklademe polovinou anglické slaniny.

  • 2

    Kysané zelí necháme na cedníku okapat a poté smícháme s kořením a solí.

  • 3

    Zelí rovnoměrně rozmístíme na slaninu a poklademe druhou polovinou slaniny.

  • 4

    Závin zabalíme jako štrúdl a potřeme rozšlehaným vejcem.

  • 5

    Nakonec posypeme směsí bílého a černého sezamu.

  • 6

    Pečeme na 180 stupňů cca 30 minut.


Nahrávám