Slaný zeleninový koláč


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 55 minut
  • 8 porce
  • Začátečník

Suroviny

Náplň

  • Lilek 0.5 ks
  • Paprika červená 1 ks
  • Česnek 1 stroužek
  • Smetana na vaření 150 ml
  • Pepř mletý černý dle potřeby

 

  • Rajče 2 ks
  • Cibulka jarní 1 ks
  • Olej rostlinný 2 lžíce
  • Vejce 2 ks

Nezařazené

  • Mouka hladká 250 g
  • Vejce 1 ks
  • Sůl dle potřeby
  • Petrželka velkolistá na ozdobu

 

  • Máslo 170 g
  • Mléko 2 lžíce
  • Citronová kůra 1 na ozdobu

Postup

  • 1

    Na vál prosijeme mouku. Rozdrobíme do ní studené máslo. Přidáme vejce, mléko, sůl a vypracujeme těsto. Zabalíme je do folie a necháme odležet v chladu asi hodinu.

  • 2

    Lilek nakrájíme na kostičky. Rajčata rozkrojíme, odstraníme z nich měkký střed a pevnou dužinu nakrájíme na kostky. Papriku zbavíme semeníků a nakrájejíme na kostičky. Cibulku a česnek nakrájíme nadrobno. Pokrájenou zeleninu smícháme. V pánvi rozpálíme olej a směs na ní restujeme asi 5 minut.

  • 3

    Formu na koláč vymažeme máslem. Těsto rozválíme a urovnáme do formy tak, aby koláč měl vysoké okraje. Dno propícháme vidličkou a naplníme zeleninovou směsí.

  • 4

    Náplň zalijeme vejci rozšlehanými ve smetaně a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 40 minut. Upečený koláč posypeme citronovou kůrou a usekanou petrželí.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace