Smažená mozzarella s tomatovou salsou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 40 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Rajče 4 ks
  • Chilli paprička 1 ks
  • Sůl dle potřeby
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Mouka hladká na obalení
  • Strouhanka na obalení
  • Rukola 1 hrst
  • Cibulka jarní 2 ks
  • Nasekaný koriandr 1 lžíce
  • Olej olivový dle potřeby
  • Mozzarela třešničky 400 g
  • Vejce 2 ks
  • Olej rostlinný na smažení
  • Limetka 1 ks

Postup

  • 1

    Rajčata a cibulky omyjeme a osušíme. Rajčata rozkrojíme a lžičkou z nich vydlabeme semínka. Dužinu nakrájíme na malé kostičky. Přidáme nasekanou chilli papričku s koriandrem a nadrobno nakrájené cibulky. Vše zakapeme olejem a šťávou z limetky, osolíme a opepříme. Salsu necháme v lednici vychladit.

  • 2

    Kuličky mozzarelly lehce obalíme v mouce. Pak je vložíme do osolených rozšlehaných vajec a nakonec do strouhanky. Chvilku je necháme zaschnout, pak je ještě jednou obalíme ve vejcích a strouhance.

  • 3

    Na pánvi rozehřejeme olej a mozzarellu na něm ze všech stran usmažíme dozlatova. Na talíři ji doplníme rukolou a rajčatovou salsou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace