Smažená rebarbora s petrželovými bramborami


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 55 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Rebarbora 600 g
  • Vejce 1 ks
  • Sůl dle potřeby
  • Brambory 800 g
  • Máslo 2 lžíce
  • Jogurt bílý 100 g
  • Pohanková mouka 140 g
  • Olej rostlinný na smažení
  • Kmín drcený 1
  • Petržel hladkolistá 1 hrst

Postup

  • 1

    Rebarboru omyjeme, oloupeme a nakrájíme na delší kusy. V misce promícháme jogurt s vejcem, pohankovou moukou a 50 ml vody. Hustší těsto osolíme a necháme chvíli odležet.

  • 2

    Ve velké pánvi rozpálíme dostatečné množství oleje. Rebarboru postupně namáčíme do těstíčka a zprudka ji smažíme dozlatova. Pak ji vyjmeme a položíme na papírovou utěrku a necháme okapat přebytečný tuk.

  • 3

    Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě s kmínem doměkka. Slijeme je a promícháme s máslem a nasekanou petrželkou. Smaženou rebarboru podáváme s bramborami a zeleninou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace