Smažená ryba se zeleninovou omáčkou (Čína)


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

Omáčka

  • Cibulka jarní 3 ks
  • Zázvor čerstvý 1 kousek
  • Rajčatová šťáva 100 ml
  • Solamyl 1 lžička
  • Cukr hnědý 1 lžíce

 

  • Paprika červená 3 ks
  • Česnek 4 stroužky
  • Sójová omáčka Vasco da Gama 2 lžíce
  • Rýžové víno 4 lžíce

Maso

  • Filet z bílé mořské ryby 500 g
  • Sůl dle potřeby
  • Rýžové víno 2 lžíce

 

  • Solamyl 2 lžíce
  • Voda 2 plátky
  • Olej rostlinný na smažení

Postup

  • 1

    Rybí filety očistíme a nakrájíme na větší kousky. V misce promícháme škrob se solí, vodou a vínem. Kousky ryby v těstíčku obalíme a chvilku je necháme odležet.

  • 2

    Papriky, cibulky, zázvor a česnek očistíme. Papriky nakrájíme na nudličky, zázvor a česnek na plátky. Cibulky nasekáme nadrobno.

  • 3

    V misce smícháme rajčatovou šťávu s vínem, sójovou omáčkou, cukrem a škrobem.

  • 4

    Na pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm kousky masa. Vyjmeme je a uchováme teplé. Ve výpeku orestujeme všechnu zeleninu. Zalijeme ji rajčatovou omáčkou a prohřejeme. Dle potřeby ji dochutíme a odstavíme ji. Podáváme s rýží.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace