Smažené cuketové placičky s pošírovaným vejcem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 40 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Cuketa 2 ks
  • Sůl dle potřeby
  • Strouhaný parmazán 100 g
  • Rozmarýn větvička
  • Tuk na vymazání
  • Vejce 6 ks
  • Olej olivový 50 ml
  • Mouka polohrubá 100 g
  • Máslo 20 g
  • Ocet 100 ml
  • Drcený černý pepř dle chuti

Postup

  • 1

    Cukety omyjeme a popřípadě oloupeme, podélně rozpůlíme a odstraníme měkký střed se semínky. Pak cukety nastrouháme najemno, osolíme, necháme v cedníku okapat a vymačkáme přebytečnou vodu.

  • 2

    Cuketu dáme do mísy, přidáme strouhaný parmazán, dvě vejce a mouku. Vše dobře promícháme a necháme asi 10 minut odležet.

  • 3

    V pánvi zahřejeme olej. Z cuketové hmoty tvoříme lžící malé placičky, vkládáme je do oleje a opékáme z obou stran na mírném ohni dozlatova. V jiné pánvi rozpustíme máslo, přidáme jehličky rozmarýnu a krátce je prohřejeme.

  • 4

    V hrnci přivedeme k varu asi 1000 ml vody, přidáme ocet a sůl. Jedno vejce rozklepneme do naběračky vymazané tukem a opatrně ponoříme do vroucí octové vody. Pozvolna vaříme, dokud bílek neztuhne. Stejným způsobem připravíme i zbylá vejce. Na talíř rozdělíme placičky a vejce a pokapeme rozmarýnovým máslem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace