Smažené rybičky s hráškem a kukuřicí


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

Maso

  • Mouka hladká 2 lžíce
  • Sůl dle potřeby
  • Strouhanka 250 g
  • Treska mražená 400 g

 

  • Olej slunečnicový dle potřeby
  • Vejce 3 ks
  • Sýr eidam 100 g
  • Rybí koření 1 lžička

Příloha

  • Máslo 1 lžíce
  • Bio citron 1 ks

 

  • Mražená zelenina 400 g

Postup

  • 1

    Rybu rozmrazíme a rozmixujeme (případně odstraníme kosti). Eidam nastrouháme najemno a smícháme ho s rybím masem, třemi lžícemi strouhanky a jedním vejcem. Směs dochutíme solí a rybím kořením. Vše dobře promícháme a ze směsi vytvarujeme rybičky.

  • 2

    Hotové rybičky přeložíme na tácek a dáme je na chvíli do mrazničky ztuhnout. Když jsou skoro zmrzlé, obalíme je v mouce, rozšlehaných vejcích a ve zbylé strouhance.

  • 3

    Hrášek a karotku podusíme na lžíci másla. Na pánvi rozehřejeme olej a obalené rybičky osmažíme po obou stranách dozlatova. Z citronu oloupeme kůru a uděláme z ní rybičkám vodotrysk. Rybky podáváme s dušenou zeleninou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace