Smažený celer s nivou a petrželovými brambůrkami


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Celer 1 ks
  • Sýr niva 200 g
  • Vejce 3 ks
  • Olej rostlinný dle potřeby
  • Máslo 50 g
  • Sůl dle potřeby
  • Mouka hladká na obalení
  • Strouhanka na obalení
  • Brambory vařené ve slupce 600 g
  • Petržel hladkolistá 1 hrst

Postup

  • 1

    Celer oloupeme a nakrájíme na osm tenčích koleček. Uvaříme je v osolené vodě do poloměkka. Pak kolečka celeru vyjmeme a necháme zchladnout.

  • 2

    Nivu nakrájíme na plátky a rozdělíme je na čtyři kolečka celeru. Přiklopíme je zbylým celerem a obalíme nejdříve v mouce, rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance. Necháme chvilku odležet a znovu je obalíme ve vejcích a strouhance.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej a obalené celery smažíme dozlatova. V hrnci rozehřejeme máslo a přisypeme nasekanou petrželku. Přidáme brambory a promícháme. Smažený celer podáváme s petrželovými brambůrkami.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace