Smetanový cheesecake s malinovým přelivem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 45 minut
  • 8 porce
  • Začátečník

Božský dort je skvělý sám o sobě. Přidejte mu ale malinový přeliv a získáte dezert, který dokonale splňuje představu o chuťové nirváně.

Suroviny

Těsto

  • sušenky 200 g
  • Mletá skořice špetka

 

  • Máslo rozpuštěné 100 g

Náplň

  • Vejce 3 ks
  • Tvaroh měkký 500 g

 

  • Cukr moučka 100 g

Poleva

  • Smetana zakysaná 150 g

 

  • Cukr vanilkový 1 sáček

Přeliv

  • Hot fruits s malinami od Hamé 1 ks

 

Postup

  • 1

    Sušenky (ideální jsou esíčka) rozdrťte na drobky – můžete je několika pulzy rozmixovat v mixéru nebo je dejte do igelitového pytlíku a rozmačkejte válečkem. Drobkovou směs v míse zalijte rozpuštěným máslem a propracujte. Hotovou hmotu rovnoměrně rozložte do nevymazané formy a stlačte do hladka, například obrácenou skleničkou.

  • 2

    Smíchejte ingredience na náplň, vlijte na základ a nechte hodinu péct při teplotě 150 °C. Upečený dort má střed i okraje pevné. Vyzkoušejte špejlí – bude lepit, ale nesmí téct.

  • 3

    Hotový dort nechte chvíli odpočinout a připravte polevu. Smíchejte zakysanou smetanu s cukrem, nalijte na dort a uhlaďte. Dejte zapéct na dalších 10 minut. Dort podávejte vychlazený a jednotlivé porce přelijte malinovou omáčkou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace