Sobíci


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 30 porce
  • Začátečník

Suroviny

Těsto

  • Mouka hladká 200 g
  • Máslo 150 g

 

  • Cukr moučka 60 g
  • Vejce 1 ks

Nezařazené

  • Lentilky
  • Čokoláda hořká 20 g

 

  • Slané preclíčky
  • Bílá čokoládová poleva 100 g

Postup

  • 1

    Z hladké mouky, cukru, másla a vejce vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do fólie a v lednici necháme asi 30 minut odpočinout.

  • 2

    Těsto rozválíme na plát asi 3 mm silný a formičkou z něj vykrájíme srdíčka. Rozložíme je na plech vyložený pečicím papírem a dáme do předehřáté trouby. Při 180 °C je pečeme asi 15 minut.

  • 3

    Čokoládovou polevu rozpustíme a potřeme jí vychladlá srdíčka. Než čokoláda zatuhne, vtiskneme do ní lentilku jako čumáček a preclíky jako parůžky. Z rozpuštěné čokolády namalujeme sobíkům očička. Sušenky necháme ztuhnout.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace