Sója po bretaňsku


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 2 hodin
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Sójové boby 250 g
  • Nové koření 3 kuličky
  • Cibule 1 ks
  • Olej rostlinný 3 lžíce
  • Rajský protlak 2 lžíce
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Bobkový list 2 ks
  • Sůl dle potřeby
  • Česnek 2 stroužky
  • Mletá paprika sladká 2 lžičky
  • Zeleninový vývar 200 ml

Postup

  • 1

    Sójové boby namočíme na noc do studené vody a necháme nabobtnat. Druhý den je scedíme, zalijeme čerstvou vodou, přidáme k nim bobkové listy a nové koření a uvaříme je na skus. Těsně před koncem vaření je osolíme.

  • 2

    Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme. Jablko oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky.

  • 3

    V kastrolu rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli s česnekem. Vmícháme papriku a rajský protlak. Vše zalijeme trochou vývaru a promícháme.

  • 4

    Do základu v kastrolu přidáme sóju a jablko. Dle potřeby přilijeme vývar. Vše krátce podusíme. Když se jablečná dužina rozvaří, dochutíme sóju solí a pepřem a odstavíme. Podáváme s pečivem nebo vejcem vařeným natvrdo.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace