Sójová sekaná s vejci


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 30 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Sója 400 g
  • Mléko 50 ml
  • Česnek 2 stroužky
  • Pepř mletý černý dle potřeby
  • Vejce 4 ks
  • Sezamová semínka 0.5 lžička
  • Houska 1 ks
  • Nasekaná petržel 2 lžíce
  • Sůl dle chuti
  • Majoránka sušená 1 lžička
  • Olej olivový 1 lžíce

Postup

  • 1

    Sójový granulát dáme do hrnce se studenou vodou, necháme 10 minut nabobtnat a pak uvaříme doměkka (pro výraznější chuť můžeme přidat půlku masoxové kostky). Změklou sóju slijeme, necháme vystydnout a společně s houskou namočenou v mléce umeleme.

  • 2

    Sójovou pastu smícháme s nasekanou petrželkou, utřeným česnekem, solí, pepřem a majoránkou. Do směsi přidáme jedno vejce a vypracujeme husté těsto, které dáme chvíli vychladit do ledničky. Zbylá vejce mezitím uvaříme natvrdo.

  • 3

    Sójové těsto zformujeme do válce, v jehož středu podélně vytvoříme hluboký žlábek. Položíme do něj uvařená oloupaná vejce a opět je překryjeme těstem. Povrch uhladíme, potřeme olivovým olejem, posypeme sezamovým semínkem a pečeme v troubě při 180 °C dozlatova asi 40 minut. Vychladlou sekanou nakrájíme na plátky a podáváme s chlebem a hořčicí.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace