Špagety po uhlířsku (spaghetti carbonara)


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Špagety 400 g
  • Žloutek 3 ks
  • Strouhaný parmazán 100 g
  • Petrželka dle potřeby
  • Pancetta 100 g
  • Sůl dle potřeby
  • Smetana na vaření 150 ml
  • Drcený černý pepř dle potřeby
  • Česnek 3 stroužky
  • Máslo 40 g

Postup

  • 1

    Ve velkém hrnci přivedeme k varu vodu. Osolíme ji a vložíme do ní špagety. Bez pokličky je zvolna vaříme, dokud nejsou na skus měkké. Pak je scedíme.

  • 2

    Žloutky dáme do misky. Přilijeme k nim smetanu a vidličkou je dobře rozšleháme. Vmícháme polovinu parmazánu. Směs dochutíme solí a pepřem. Několik snítek plocholisté petrželky nasekáme nadrobno.

  • 3

    Stroužky česneku oloupeme a necháme v celku. Vidličkou je můžeme trochu zmáčknout, aby se z nich uvolnily silice. Slaninu (pancetta) nakrájíme nadrobno.

  • 4

    V široké pánvi rozehřejeme máslo. Vsypeme do ní slaninu a stroužky česneku a vše restujeme, dokud slanina nezezlátne. Pak česnek vyjmeme a zahodíme ho.

  • 5

    Do pánve přisypeme špagety a promícháme je se slaninou. Pak vlijeme vaječnou směs. Mícháme, dokud se těstoviny ve smetanových vejcích řádně neobalí.

  • 6

    Do pánve se špagetami vsypeme nasekanou petrželku a zbylý strouhaný sýr. Těstoviny dle potřeby přisolíme a opepříme a odstavíme je.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace