Špagety ratatouille s krůtími nudličkami


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 35 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Krůtí prsa 400 g
  • Česnek 2 stroužky
  • Lilek 1 ks
  • Rajče 2 ks
  • Olej olivový 3 lžíce
  • Sůl dle potřeby
  • Špagety 400 g
  • Paprika červená 1 ks
  • Červená cibule 1 ks
  • Cuketa 1 ks
  • Tymián 3 snítky
  • Petrželka 1 lžíce
  • Pepř mletý černý dle potřeby
  • Strouhaný parmazán 80 g

Postup

  • 1

    Maso očistíme a nakrájíme na nudličky. Zeleninu omyjeme, z papriky odstraníme semínka, cibuli i česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Lilek, cuketu, rajčata a papriky nakrájíme na kostičky. Tymián omyjeme, osušíme a otrháme z něj lístky.

  • 2

    V hlubší pánvi na rozehřátém oleji orestujeme maso. Přidáme lilek a jakmile začne hnědnout, přisypeme česnek, cibuli, cuketu i papriku a asi 3 minuty opečeme.

  • 3

    Jako poslední přidáme rajčata a dusíme, než změknou a pustí šťávu. Do husté omáčky přimícháme lístky tymiánu i nasekanou petržel a dochutíme solí a pepřem.

  • 4

    Špagety uvaříme podle návodu výrobce al dente. Scedíme je a přidáme do zeleninové omáčky. Vše promícháme, rozdělíme na talíře a posypeme nastrouhaným parmazánem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace