Špagety s houbami a dýní


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 40 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Špagety 400 g
  • Cibule 1 ks
  • Žampióny 150 g
  • Olej olivový dle potřeby
  • Tymián 3 snítky
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Strouhaný parmazán na posypání
  • Sůl dle potřeby
  • Česnek 4 stroužky
  • Dýně hokkaido 0.5 z jednoho kusu
  • Rajský protlak 2 lžíce
  • Cherry rajčátka 250 g
  • Citronová šťáva dle chuti

Postup

  • 1

    Špagety uvaříme v osolené vodě na skus. Scedíme je a necháme okapat. Cibuli s česnekem oloupeme a nasekáme nadrobno. Žampiony s dýní očistíme a pokrájíme na malé kousky.

  • 2

    V pánvi na oleji zpěníme cibuli s česnekem. Pak přidáme houby a dýni. Orestujeme je, přidáme k nim rajský protlak a dochutíme je solí a pepřem. Směs necháme dusit, dokud není dýně na skus měkká. Chvíli před koncem přidáme lístečky tymiánu a rozkrojená cherry rajčátka.

  • 3

    Do pánve s dýni vsypeme těstoviny. Vše společně prohřejeme a dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Podáváme posypané parmazánem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace