Špagety s houbovými kuličkami


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 45 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

Nezařazené

  • Čočka červená 60 g
  • Cibule 1 ks
  • Olej olivový dle potřeby
  • Sůl dle chuti
  • Tymián 10 snítek
  • Strouhanka hrst

 

  • Hnědé žampiony 250 g
  • Česnek 4 stroužky
  • Ovesné vločky 50 g
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Vejce 2 ks
  • Špagety 400 g

Omáčka

  • Cibule 1 ks
  • Mrkev 100 g
  • Rajčata konzervovaná krájená 250 g
  • Strouhaný parmazán 40 g

 

  • Česnek 2 stroužky
  • Bílé víno 50 ml
  • Cukr krupice dle chuti

Postup

  • 1

    Čočku propláchneme, zalijeme studenou vodou a necháme 10 minut nabobtnat. Žampiony, cibuli i česnek očistíme a nakrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme olej a necháme zesklovatět cibuli s česnekem. Přidáme žampiony a čočku a společně opékáme 10 minut. Nakonec přisypeme ovesné vločky, krátce provaříme a ochutíme solí, pepřem a tymiánem.

  • 2

    Směs necháme vychladnout, pak ji promícháme s vejci a strouhankou. Z hmoty tvarujeme kuličky, které rozložíme na plech s pečicím papírem a pečeme při 200 °C asi 20 minut.

  • 3

    Omáčka: Cibuli, česnek a mrkev oloupeme a vše nakrájíme nadrobno. V pánvi na oleji orestujeme mrkev, pak přidáme cibuli a česnek. Přilijeme víno a sterilovaná rajčata. Osolíme, opepříme, podle chuti osladíme a na mírném ohni vaříme 20 minut.

  • 4

    Špagety připravíme podle návodu na obale. Scedíme je a podáváme s upečenými kuličkami, přelité omáčkou a posypané parmazánem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace