Špagety s nivou a hruškou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 40 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Špagety 400 g
  • Sůl dle potřeby
  • Hruška 2 ks
  • Citronová šťáva 0.5 z jednoho kusu
  • Máslo 2 lžíce
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Olej rostlinný 2 lžíce
  • Šalotka 1 ks
  • Sýr niva 200 g
  • Vlašské ořechy 4 lžíce
  • Smetana ke šlehání 200 ml
  • Petrželka 1 hrst

Postup

  • 1

    Špagety uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě na skus. Scedíme je, propláchneme studenou vodou a zakapeme olejem.

  • 2

    150 g sýra nastrouháme nahrubo. Šalotku oloupeme a nasekáme. Hrušku omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky, které pokapeme citronovou šťávou. Ořechy nasekáme nahrubo.

  • 3

    V kastrůlku zahřejeme máslo, orestujeme na něm šalotku s ořechy, zalijeme je smetanou a přivedeme k varu. Přidáme nivu a za stálého míchání ji necháme pomalu rozpustit.

  • 4

    Do omáčky vložíme špagety a kostičky hrušky. Vše prohřejeme, osolíme, opepříme a vmícháme petrželku. Posypeme zbylou nivou nakrájenou na kostičky.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace