Špagety s pestem a krevetami


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Tygří krevety 600 g
  • Zelené fazolky 100 g
  • Špagety 400 g
  • Česnek 1 stroužek
  • Víno bílé 100 ml
  • Petrželka 20 g
  • Sýr parmezán 100 g
  • Sůl 1 lžička
  • Extra panenský olivový olej Vasco da Gama 80 ml
  • Brambory 100 g
  • Sůl dle potřeby
  • Chilli paprička 2 ks
  • Bazalka 30 g
  • Pinie 1 lžíce
  • Česnek 1 ks
  • Olej olivový 150 ml

Postup

  • 1

    Krevety omyjeme, nakrojíme krunýř, odstraníme střívko a krevety vyjmeme. Očistíme je, osušíme, zakapeme trochou olivového oleje a dáme do lednice.

  • 2

    Připravíme si pesto. Opláchneme petrželku a bazalku a lístky natrháme do misky. Přidáme olivový olej (150 ml), nasucho opečené pinie, prolisovaný česnek, lžičku soli, parmazán a vše spolu důkladně rozmixujeme.

  • 3

    Fazolky očistíme, brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Vše uvaříme do poloměkka. Špagety vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme podle návodu od výrobce. Vodu slijeme a špagety zakapeme lžící oleje.

  • 4

    V pánvi rozehřejeme zbylý olivový olej, přidáme krevety, nasekaný stroužek česneku, rozdrcenou chilli papričku a ze všech stran důkladně opečeme. Podlijeme bílým vínem, přidáme špagety, brambory, fazolky a pesto. Vše důkladně promícháme a podáváme ozdobené bazalkou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace