Špaldový beránek


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 15 minut
  • 1 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Mouka celozrnná 150 g
  • Vejce 1
  • Třtinový cukr 120 g
  • Prášek do pečiva 4 lžičky
  • Mouka špaldová 100 g
  • Mléko 180 ml
  • Vanilkový extrakt 1 lžička
  • Olej slunečnicový 2 lžíce

Postup

  • 1

    Troubu předehřejte na 180 °C. Formu na beránka vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.

  • 2

    Do mísy prosejte celozrnnou a špaldovou mouku a vmíchejte prášek do pečiva. Žloutky oddělte od bílků a utřete s třtinovým cukrem a vanilkovým extraktem. Přilijte mléko, olej a vmíchejte mouku.

  • 3

    Bílky ušlehejte v tuhý sníh a jemně zapracujte do těsta. Těsto pak vlijte do připravené formy a pečte asi 45 minut.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace