Španělský ptáček


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 30 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Hovězí kýta 4 plátky
  • Vejce uvařené natvrdo 2 ks
  • Hořčice plnotučná 2 lžíce
  • Cibule 3 ks
  • Slanina uzená 4 plátky
  • Sádlo 2 lžíce
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Sůl dle potřeby
  • Instantní jíška 1 lžička
  • Okurky 5-7 cm Znojmia 4 ks
  • Špekáček 1 ks
  • Slanina 50 g
  • Hovězí vývar 500 ml

Postup

  • 1

    Hovězí plátky důkladně naklepeme paličkou přes potravinovou fólii. Poté maso osolíme, opepříme a potřeme plnotučnou hořčicí.

  • 2

    Na naklepané plátky položíme čtvrtku vejce, celou okurku, měsíček cibule, čtvrtinu špekáčku a plátek slaniny. Okraje masa přeložíme proti sobě přes náplň do středu, pevně svineme a převážeme potravinářským provázkem.

  • 3

    V kastrolu rozehřejeme sádlo a ptáčky opečeme z každé strany 2 minuty. Poté je vyjmeme, do kastrolu přidáme najemno nasekanou zbylou cibuli a kostičky slaniny a restujeme dohněda. Tmavý základ zalijeme vývarem, přidáme zbylou hořčici, přivedeme k varu a vložíme zpět ptáčky.

  • 4

    Závitky dusíme pod pokličkou na mírném plameni doměkka asi 60 minut. Hotové ptáčky vyndáme z omáčky, odstraníme z nich provázek a uchováme je v teple. Omáčku dle potřeby zahustíme instantní jíškou, dochutíme solí a pepřem a necháme spolu s ptáčky provařit. Podáváme s houskovými knedlíky.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace