Špenátová roláda s lososem


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 40 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Špenát mražený 200 g
  • Vejce 3 ks
  • Prášek do pečiva 0.5 balení
  • Sýr Lučina 200 g
  • Pažitka 1 lžíce
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Sůl dle potřeby
  • Mouka hladká 100 g
  • Škrobová moučka 1 lžíce
  • Česnek 1 stroužek
  • Kopr 1 lžíce
  • Uzený losos 200 g

Postup

  • 1

    Špenát necháme rozmrazit. Pak z něj vymačkáme přebytečnou tekutinu a nasekáme ho nadrobno.

  • 2

    Bílky vyšleháme se špetkou soli dotuha. Zašleháme žloutky a vmícháme nejprve mouku prosátou s práškem do pečiva a škrobem a pak špenát.

  • 3

    Hmotu rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. V troubě vyhřáté na 190 °C korpus pečeme asi 10 minut. Pak ho překlopíme na vlhkou utěrku a necháme vychladnout. Stáhneme pečicí papír.

  • 4

    Lučinu dochutíme prolisovaným česnekem, bylinkami, solí a pepřem. Rozetřeme ji na upečený korpus a navrch rozložíme plátky lososa. Vše svineme. Roládu zabalíme do alobalu a přes noc ji v lednici necháme ztuhnout.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace