Špikovaný žralok v rajčatové omáčce


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

Omáčka

  • Olej rostlinný 2 lžíce
  • Žampióny 150 g
  • Kapary 50 g
  • Česnek 2 stroužky
  • Zeleninový vývar 150 ml

 

  • Třtinový cukr 1 lžička
  • Rajský protlak 2 lžíce
  • Červená cibule 1 ks
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Rajčata konzervovaná krájená 200 g

Maso

  • Olej olivový 2 lžíce
  • Žraločí hřbet 800 g
  • Pepř mletý bílý špetka

 

  • Sůl dle potřeby
  • Sardelky 50 g

Postup

  • 1

    Nejprve si připravíme omáčku. Cibuli a česnek oloupeme - cibuli nakrájíme na kostičky, česnek na plátky. V kastrolu rozehřejeme jednu lžíci oleje a cibuli s česnekem orestujeme na mírném plameni.

  • 2

    Přilijeme rajský protlak a krátce podusíme. Nakonec přilijeme vývar a konzervovaná rajčata i se šťávou. Ochutíme solí, pepřem a cukrem. Omáčku zvolna vaříme asi 10 minut.

  • 3

    Mezitím očistíme žampiony a nakrájíme je na menší kousky. V pánvi rozpálíme druhou lžíci oleje a žampiony orestujeme. Přidáme kapary a krátce na mírném ohni promícháme. Směs přidáme do omáčky.

  • 4

    Žraločí hřbet omyjeme a rozkrájíme na větší kusy. Prošpikujeme je sardelkami, osolíme a opepříme. V pánvi rozpálíme olivový olej a kusy ryby v něm ze všech stran opečeme. Vložíme je do připravené omáčky a zapékáme v předehřáté troubě při 170 °C asi 20 minut.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace