Spišský šoulet


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 30 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Sádlo 100 g
  • Majoránka dle chuti
  • Kroupy 200 g
  • Česnek 5 stroužků
  • Skopová plec 600 g
  • Sůl dle potřeby
  • Fazole bílé 250 g
  • Cibule 2 ks
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Uzený bůček 300 g

Postup

  • 1

    Očištěné skopové plecko a uzený vepřový bůček uvaříme každý zvlášť v osolené vodě doměkka. Zvlášť uvaříme také kroupy a fazole, protože obě suroviny mají rozdílnou dobu vaření.

  • 2

    Na sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku dozlatova, přidáme uvařené kroupy a fazole, ochutíme utřeným česnekem, pepřem, majoránkou a podle chuti dosolíme. Podlijeme vývarem z uzeného bůčku a důkladně promícháme.

  • 3

    Zapékací misku nebo pekáč vymažeme sádlem a rozprostřeme do něj fazole s kroupami. Směs pokryjeme na plátky nakrájeným skopovým masem, které ještě překryjeme plátky uzeného bůčku. Zapečeme v předehřáté troubě při 180 °C dozlatova.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace