Špíz z jelení kýty


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

Maso

  • Olej rostlinný 3 lžíce
  • Grilovací koření dle potřeby
  • Cibule 1 ks
  • Čerstvé houby 100 g
  • Jelení kýta 600 g

 

  • Tymián 1 snítka
  • Parmská šunka 80 g
  • Paprika červená 1 ks
  • Paprika žlutá 1 ks

Omáčka

  • Kopr 2 snítky
  • Masový vývar 50 ml

 

  • Smetana 250 ml
  • Hořčice dijonská 2 lžíce

Postup

  • 1

    Jelení kýtu očistíme a nakrájíme na kostky. Vložíme ji do misky, poprášíme kořením, posypeme lístečky tymiánu a dobře promícháme, aby se maso hezky obalilo. Poté každý kousek masa obalíme v plátku parmské šunky.

  • 2

    Cibuli oloupeme, překrojíme na čtvrtiny a rozebereme na plátky. Papriky očistíme a nakrájíme na čtverečky. Houby očistíme a pokrájíme na větší kousky. Na kovové jehly nebo navlhčené dřevěné špejle střídavě napichujeme kousky masa, cibule, paprik a hub.

  • 3

    Na pánvi rozehřejeme olej a špízy na něm ze všech stran opečeme. Poté je rozložíme do pekáčku a vložíme do trouby. Při 200 °C je pečeme asi 20 minut.

  • 4

    Špízy vyjmeme z pekáčku a uchováme teplé. Výpek přelijeme do kastrůlku. Vmícháme do něj hořčici a zalijeme ho smetanou. Omáčku vaříme do zhoustnutí. Nakonec ji dochutíme sekaným koprem. Hotové špízy podáváme s hořčicovou omáčkou a divokou rýží.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace