Srnčí guláš s houbami


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 30 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Čerstvé houby 300 g
  • Sůl dle potřeby
  • Kmín 1 lžička
  • Srnčí plec 500 g
  • Sádlo 50 g
  • Mletá paprika sladká 1 lžíce
  • Jalovec 4 kuličky
  • Mouka hladká 3 lžíce
  • Smetana zakysaná 150 g
  • Slanina 100 g
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Vepřová plec 300 g
  • Cibule 1 ks
  • Rajský protlak 2 lžíce
  • Bobkový list 2 ks
  • Zeleninový vývar 600 ml
  • Víno červené 200 ml
  • Cukr krupice dle chuti

Postup

  • 1

    Houby očistíme, nakrájíme na kousky, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Slaninu nakrájíme na kostičky, v kastrolu ji orestujeme, přidáme houby, sůl, pepř a kmín. Houby podusíme, odstavíme a necháme vychladnout. (Pokud nemáme čerstvé houby, můžeme je nahradit nakládanými žampiony.)

  • 2

    Srnčí i vepřové maso očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Osolíme ho a opepříme. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a orestujeme v kastrolu na sádle dozlatova. Přidáme maso, rajský protlak a pod pokličkou za občasného míchání dusíme.

  • 3

    Pak maso zaprášíme mletou paprikou, osmahneme, zalijeme vývarem, přidáme jalovec, bobkový list a pod pokličkou podusíme doměkka.

  • 4

    Přidáme houby, hladkou moukou rozmíchanou ve víně, promícháme a asi 15 minut provaříme. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu, dochutíme solí, pepřem a cukrem. Podáváme s karlovarskými knedlíky.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace