Srnčí řízky s játrovou paštikou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 40 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Srnčí kýta 600 g
  • Játrová paštika 200 g
  • Tymián 2 lžičky
  • Mouka hrubá na obalení
  • Vejce na obalení
  • Citron balení
  • Česnek 3 stroužky
  • Rozmarýn 2 lžičky
  • Bazalka 2 lžičky
  • Sůl dle potřeby
  • Strouhanka na obalení

Postup

  • 1

    Srnčí kýtu odblaníme, nakrájíme na tenké plátky a po obou stranách naklepeme.

  • 2

    Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme do misky. Přidáme paštiku a nasekané bylinky, vše promícháme a lehce osolíme. Paštikovou směsí potřeme z obou stran řízky a uložíme je asi na 45 minut do lednice odpočinout.

  • 3

    Odležené řízky obalíme nejprve v mouce, pak v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance.

  • 4

    Na pánvi rozehřejeme olej a řízky na něm osmažíme z obou stran dozlatova. Vyjmeme je a položíme na papírový ubrousek, aby odsál přebytečný tuk. Řízky rozdělíme na talíře a ozdobíme citronem. Podáváme je s bramborovou kaší.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace