Staročeský guláš s OTMOU


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

Omáčka

  • Masový vývar 1 l
  • Cibule 6 ks
  • Mletá paprika sladká 2 lžíce
  • Pepř drcený barevný 1 špetka
  • Majoránka sušená 3 špetka
  • Kečup Gurmán Otma 5 lžic

 

  • Vepřová plec 1 kg
  • Gulášové koření 1 lžíce
  • Lístky z oregána 1 špetka
  • Mleté chilli 1 špetka
  • Světlé pivo 1 ks

Příloha

  • Brambory 750 g
  • Krupice 100 g

 

  • Mouka hrubá 250 g
  • Bio vejce 1 ks

Nezařazené

  • Hrubá sůl 1

 

Postup

  • 1

    Rozpálíme olej, přidáme pokrájenou cibuli, přidáme chilli, pepř a nakrájené maso, přidáme papriku, sůl, promícháme asi 2 minuty, přidáme špetku oregána a kečup. Promícháme a dusíme v papeňáku 40 min. Pár minut před koncem přidáme prolisovaný česnek, majoránku a rozkvedlanou hladkou mouku. Nakonec přidáme pivo. Podáváme s bramborovým knedlíkem.

  • 2

    Bramborové knedlíky, nastrouhané brambory smícháme s moukou, krupicí, solí a vajíčkem. Vypracujeme těsto a vytvoříme 4 knedlíky. Vaříme 20 min. v osolené vodě


Nahrávám