Staropražské čokoládovky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 30 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

Těsto

  • Máslo 150 g
  • Žloutek 4
  • Mandle 125 g

 

  • Cukr moučka 250 g
  • Čokoláda hořká 125 g
  • Mouka hladká 300 g

Poleva

  • Bílek 1
  • Růžové potravinářské barvivo

 

  • Citronová šťáva 1 lžíce
  • Cukr moučka 150 g

Náplň

  • Malinový džem 150 g

 

Postup

  • 1

    Máslo nakrájíme na kousky a utřeme s cukrem, žloutky a rozpuštěnou čokoládou do pěny. Pak přidáme najemno nastrouhané oloupané mandle a prosátou mouku. Vypracujeme pevné těsto, které necháme při pokojové teplotě asi 20 minut odležet.

  • 2

    Těsto rozválíme na plát silný 4 mm. Vykrájíme tvary srdíček a do několika vykrojíme otvor. Srdíčka rozložíme na plechy a pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 15 minut. Po upečení necháme vychladnout na kovové mřížce.

  • 3

    Srdíčka s otvorem slepíme s plnými srdíčky džemem. Z bílku, citronové šťávy a prosátého cukru utřeme hladkou lesklou polevu, kterou obarvíme růžovou potravinářskou barvu. Srdíčka pomocí malého papírového sáčku ozdobíme polevou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace