Steakový salát se špenátem a šalotkou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Cherry rajčátka 100 g
  • Salát little gem 1 ks
  • Olej olivový 10 lžic
  • Sůl dle potřeby
  • Bazalka hrst lístků
  • Petrželka hrst lístků
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Baby špenát 150 g
  • Šalotka 2 ks
  • Cukr moučka dle chuti
  • Ocet vinný dle chuti
  • Máta hrst lístků
  • Hovězí roštěná 400 g
  • Olej olivový na pečení

Postup

  • 1

    Rajčátka, špenát a salát rozebraný na listy omyjeme a necháme okapat. Oloupanou šalotku nakrájíme na jemné nudličky a dáme ji do mísy. Přidáme olivový olej, podle chuti cukr, sůl, pepř a vinný ocet a vše dobře promícháme.

  • 2

    Rajčátka rozpůlíme, bylinky nasekáme nadrobno a přisypeme je do mísy k dresinku. Vše promícháme, přidáme baby špenát a listy salátu.

  • 3

    Maso z obou stran osolíme, opepříme a zprudka ho opečeme z obou stran v rozpálené pánvi na olivovém oleji. Během pečení maso pravidelně otáčíme a pečeme ho zhruba 10 -12 minut. Hotové maso necháme asi minutu odstát a nakrájíme ho na slabé plátky. Před podáváním salát promícháme a na vrch klademe nakrájené maso.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace