Štrasburské rösti


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Brambory 1000 ks
  • Sádlo 100 g
  • Sušená šunka 8 plátků
  • Sůl dle potřeby
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Čerstvý kozí sýr 200 g

Postup

  • 1

    Brambory omyjeme a ve slupce vaříme 15 minut do poloměkka. Pak je slijeme a necháme nejlépe 24 hodin v chladu odpočinout. Oloupané brambory pak nastrouháme na hrubém struhadle, nesmí se z nich stát kaše.

  • 2

    Nastrouhané brambory osolíme, opepříme a lehce promícháme. Rozdělíme je na čtyři díly. V malé pánvi se silným dnem zahřejeme čtvrtinu sádla a rozložíme do něj jeden díl brambor. Opékáme bez míchání asi 10 minut, pak pomocí talíře nebo pokličky obrátíme a dopečeme.

  • 3

    Na povrch röstů dáme plátky šunky a kolečka kozího sýra a ještě krátce zapečeme v troubě. Stejně připravíme další 3 porce.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace