Středomořský salát z grilované zeleniny


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 25 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Paprika červená 2 ks
  • Červená šalotka 1 ks
  • Cuketa 2 ks
  • Sůl dle potřeby
  • Ančovičky 50 g
  • Vinný ocet červený 1 lžíce
  • Bageta k podávání
  • Paprika žlutá 2 ks
  • Česnek 2 stroužky
  • Rozmarýn 2 snítky
  • Extra panenský olivový olej Vasco da Gama 4 lžíce
  • Olivy černé 100 g
  • Pepř mletý černý dle chuti

Postup

  • 1

    Papriky zbavíme semínek a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a podélně nakrájíme. Česnek očistíme a nasekáme nadrobno. Cuketu omyjeme a nakrájíme na kolečka. Snítky rozmarýnu nasekáme nadrobno.

  • 2

    Papriky osolíme, zakapeme olejem a vložíme do rozehřáté grilovací pánve. Restujeme zprudka asi 3 minuty, pak papriku vyjmeme a necháme zchladnout.

  • 3

    V pánvi na zbytku rozehřátého oleje opečeme cibuli s česnekem a cuketou doměkka. Nakonec přidáme předpečenou papriku a restujeme asi 3 minuty.

  • 4

    Zeleninu vložíme do mísy, vmícháme ančovičky, olivy a rozmarýn a dochutíme vinným octem, solí a pepřem. Salát rozdělíme na talíře, ozdobíme rozmarýnem a podáváme s rozpečenou bagetou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace