Sváteční nugát


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Cukr moučka 100 g
  • Máslo 100 g
  • Rozinky 50 g
  • Rum 4 lžíce
  • Kakao 1 lžíce
  • Vejce 1 ks
  • Piškoty 100 g
  • Kandované ovoce 100 g

Postup

  • 1

    V míse utřeme máslo a vejcem na hladký krém. Přidáme moučkový cukr, polovinu rozemletých piškotů, rum, kakao a směs důkladně promícháme. Kandované ovoce nasekáme nadrobno a promícháme ho s druhou polovinou rozemletých piškotů. Obě hmoty promícháme, přidáme nadrobno nasekané rozinky a znovu dobře promícháme. Ze vzniklého těsta utvoříme váleček, který zabalíme do pergamenového papíru, potravinářské fólie nebo celofánu a necháme ztuhnout v chladu. Před podáváním ztuhlý váleček rozbalíme a nakrájíme ho ostrým nožem na úhledná stejná kolečka.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace