Sváteční rohlíčky se šlehačkou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Mouka hladká 500 g
  • Švestková povidla slazená Hamé 1 dle potřeby
  • Tuk 250 g
  • Šlehačka 250 ml

Postup

  • 1

    Mouku dáme do mísy. Přidáme nastrouhaný tuk a šlehačku. Promícháme. Až se šlehačka vsákne do mouky, vysypeme všechno na vál a rukama vypracujeme hladké těsto, které je trošku tužší, než obvyklá těsta.

    Těsto rozdělíme na 4 díly. Každý vyválíme na kruhovou placku a rádýlkem rozkrájíme na osm výsečí. Jednotlivé výseče potřeme povidly a od širší strany smotáme do rohlíčku, který trochu zahneme a položíme na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme asi 15 minut při 200°C. Upečené rohlíčky pocukrujeme.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace