Švestková omáčka s chilli ke grilovanému masu


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 40 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Tu nejlepší švestkovou klasiku si můžete udělat doma podle své chuti. O netradiční pikantní chuť se tentokrát postarají zázvor a chilli. Kombinace čerstvých a sušených švestek zase o nádherně nasládlou chuť, kterou k masu tak milujeme.

Suroviny

  • Máslo 100 g
  • Švestky 350 g
  • Cukr hnědý 1 lžíce
  • Sladká chilli omáčka Vasco da Gama 2 lžíce
  • Sůl dle chuti
  • Červená cibule 2 ks
  • Švestky sušené 150 g
  • Bílé víno 150 ml
  • Zázvor čerstvý nastrouhaný 2 lžíce
  • Pepř mletý bílý dle chuti

Postup

  • 1

    Švestky rozloupněte na poloviny, vypeckujte a nakrájejte na proužky. Dají se použít i mražené švestky. Oloupaný zázvor nasekejte nadrobno, cibuli překrojte napůl a nakrájejte na plátky.

  • 2

    V hlubším rendlíku rozpusťte máslo a osmahněte cibuli a zázvor. Poprašte cukrem a nechte zkaramelizovat.

  • 3

    Přidejte krájené sušené švestky a podlijte vínem. Chvíli nechte vařit odkryté, pak stáhněte teplotu a nechte na mírném plameni zhruba 20 minut bublat pod pokličkou, záleží na šťavnatosti švestek. Omáčka by měla mírně zhoustnout. Ve finále přidejte chilli omáčku, sůl a pepř. Chuť můžete ještě dotáhnout přidáním cukru.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace