Švestkové sušenky


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 50 porce
  • Začátečník

Suroviny

Těsto

  • Švestky sušené 100 g
  • Med 50 g
  • Žloutek 1
  • Mouka hladká 100 g
  • Hladká pohanková mouka 50 g
  • Mletá skořice 1 lžička

 

  • Máslo 100 g
  • Švestková povidla 1 lžíce
  • Sůl špetka
  • Hladká jáhlová mouka 100 g
  • Prášek do pečiva bez fosfátů 0.5 lžička

Nezařazené

  • Mléko 5 lžic

 

  • Mandle sekané 3 lžíce

Postup

  • 1

    Sušené švestky nakrájíme na kousky, vložíme do kastrůlku se 100 ml vody a krátce je svaříme. Necháme vychladnout.

  • 2

    V míse promícháme změklé máslo s medem, povidly a žloutkem. Přidáme špetku soli, prohněteme a vmícháme švestky. Všechny druhy mouky promícháme s kypřicím práškem a skořicí a zapracujeme do máslové hmoty. Připravíme hladké těsto, které rozdělíme na dva díly.

  • 3

    Z každého dílu těsta vytvarujeme na pomoučněné pracovní ploše váleček dlouhý asi 25 cm, který nakrájíme zhruba na 1 cm silné plátky. Z plátků tvoříme kuličky, vyskládáme je na plech vyložený pečicím papírem a vidličkou je mírně zploštíme. Pomocí kulatého vykrajovátka nebo malé skleničky můžeme ještě upravit okraje.

  • 4

    Pak placičky potřeme mlékem a posypeme nasekanými mandlemi. Pečeme v předehřáté troubě při 180 ºC asi 10 minut. Upečené sušenky necháme vychladnout na mřížce.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace