Svíčkové řezy na pepři


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Hovězí svíčková 800 g
  • Paprika červená 2 ks
  • Okurky 5-7 cm Znojmia 3 ks
  • Smetana zakysaná 150 ml
  • Hořčice 1 lžíce
  • Sůl dle potřeby
  • Pepř drcený barevný dle chuti
  • Paprika žlutá 1 ks
  • Smetana na vaření 300 ml
  • Rajský protlak 1 lžíce
  • Olej rostlinný 4 lžíce
  • Máslo 1 lžíce

Postup

  • 1

    Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na stejně velké plátky (12 kousků). Obalíme je v drceném pepři. Papriky očistíme a nakrájíme na nudličky. Sterilované okurky nakrájíme na proužky.

  • 2

    Obě smetany nalijeme do kastrolu, přidáme papriky a povaříme si 5 minut. Pak přidáme okurky, protlak a hořčici a vaříme ještě dalších pět minut.

  • 3

    Na pánvi rozehřejeme olej a plátky svíčkové opečeme po každé straně asi 2-3 minuty. Při obracení přidáme do pánve máslo. Hotové maso vyjmeme, přikryjeme alobalem a necháme krátce odležet.

  • 4

    Papriky v omáčce rozdělíme na talíře, přidáme opečené medailonky a dozdobíme bylinkami.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace