Sýrové omelety se zeleninou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Paprika červená 1 ks
  • Cuketa 1 ks
  • Fazolové lusky 100 g
  • Česnek 2 stroužky
  • Sůl dle potřeby
  • Vejce 6 ks
  • Olej rostlinný na smažení
  • Sýr eidam 100 g
  • Paprika žlutá 1 ks
  • Cibulka jarní 4 ks
  • Červená cibule 1 ks
  • Máslo 50 g
  • Pepř mletý černý dle potřeby
  • Sýr parmezán 50 g
  • Sýr niva 200 g

Postup

  • 1

    Papriky a cuketu očistíme a nakrájíme na silnější nudličky. Jarní cibulky a fazolky překrájíme. Cibuli s česnekem oloupeme, nakrájíme na proužky a zpěníme na rozehřátém másle. Přidáme ostatní zeleninu, osolíme, opepříme, zprudka orestujeme a odstavíme.

  • 2

    Na omelety rozmícháme vejce s nastrouhaným parmazánem, osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a nalijeme čtvrtinu vaječné směsi. Vejci na pánvi zamícháme, aby se po pánvi dobře rozlila a opečeme.

  • 3

    Když začne omeleta odspoda zlátnout a na povrchu je ještě mírně tekutá, rozložíme na jednu polovinu omelety část orestované zeleniny a trochu nivy.

  • 4

    Omeletu přeložíme přes zeleninu a posypeme nastrouhaným eidamem. Vložíme do vyhřáté trouby a při 200 °C krátce zapečeme. Stejným způsobem připravíme i zbylé omelety.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace