Tagliatelle se směsí hub


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 35 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Shiitake 50 g
  • Žampióny 1 ks
  • Lišky 100 g
  • Tagliatelle 500 g
  • Sůl dle potřeby
  • Rajčata masitá 1 ks
  • Smetana na vaření 100 ml
  • Hlíva ústřičná 50 g
  • Hnědé žampiony 50 g
  • Šalotka 1 ks
  • Olej řepkový 3 lžíce
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Petrželka 1 lžíce

Postup

  • 1

    Houby očistíme, ale neoplachujeme je vodou. Hlívu, shitaké a žampiony nakrájíme na menší kousky, malé lišky necháme vcelku. Šalotku nakrájíme nadrobno.

  • 2

    Do vroucí osolené vody dáme vařit těstoviny. V pánvi zahřejeme olej a šalotku na něm necháme zesklovatět. Přidáme žampiony a lišky a chvilku restujeme. Pak přidáme shitake a hlívu, vše osolíme a opepříme a necháme ještě chvíli restovat.

  • 3

    Rajče rozkrojíme, vykrojíme měkký střed se semínky a pevnou dužinu nakrájíme na drobné kostičky. Přidáme je do pánve a jen krátce prohřejeme. Přilijeme smetanu a necháme minutu provařit.

  • 4

    Uvařené těstoviny scedíme a promícháme je s houbovou směsí v pánvi. Nakonec je posypeme petrželkou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace