Tajemné banánové řezy


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

  • Mouka hladká 120 g
  • Cukr moučka 120 g
  • Mléko 600 ml
  • Banán 5 ks
  • Cukr moučka 5 lžic
  • Extra Jam meruňkový Hamé 1 dle potřeby
  • Prášek do pečiva 0.5 ks
  • Máslo 200 g
  • Vejce 4 ks
  • Čokoládová poleva 1 dle potřeby
  • Vanilkový puding 2 ks

Postup

  • 1

    Nejprve si připravíme piškotové těsto. Z oddělených bílků ušleháme tuhý sníh, postupně do něho přidáváme cukr a šleháme do úplného ztuhnutí. Do takto připraveného sněhu zašleháme žloutky a nakonec zlehka vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 20 minut.

    Mezitím si připravíme krém. Puding uvaříme v mléce se 2 lžícemi cukru a za občasného promíchání necháme vychladnout. Máslo vyšleháme se zbytkem cukru do pěny, postupně přidáváme vychlazený puding a všechno důkladně vyšleháme do hladkého krému.

    Vychladlý piškotový plát potřeme slabou vrstvou marmelády, na ni poklademe pokrájený banán a vše zakryjeme krémem. Řádně uhladíme a pocákáme čokoládovou polevou.

    Banánové řezy před podáváním necháme v chladnu dostatečně zatuhnout.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace