Tapenáda z grilovaných paprik s parmazánovými chipsy


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 2 porce
  • Začátečník

Když se potká Ital se Španělem, může takové setkání dopadnout jen velmi labužnicky. Pečené červené papriky jsou zosobněním španělského léta a pikantní parmazán skvěle doplní jejich nasládlou vláčnost. Pokud milujete léto v každé podobě, nezbývá než vyzkoušet.

Suroviny

  • Paprika červená 2 ks
  • Ocet vinný 1 lžíce
  • Sůl dle chuti
  • Strouhaný parmazán 100 g
  • Extra panenský olivový olej Vasco da Gama 1 lžíce
  • Pepř dle chuti

Postup

  • 1

    Na chipsy budete potřebovat jen strouhaný parmazán. Vyložte plech pečicím papírem a v rozestupech na něj dávejte lžíci parmazánu. Trochu ho rozhrňte, aby byla vrstva aspoň přibližně stejně silná ve středu i u okrajů. Kolečka by měla mít asi 5 cm v průměru.

  • 2

    Na 5‒10 minut je nechte zapéct v troubě rozpálené na 200 °C.

  • 3

    Pak přepněte troubu na gril a opečte očištěnou papriku. Podle potřeby 15‒30 minut, aby se na slupce papriky udělaly černé puchýře. Upečenou papriku dejte na pár minut do mikrotenového sáčku a pevně uzavřete ‒ paprika se zapaří a slupka půjde dobře oloupat.

  • 4

    Slupku co nejpečlivěji oloupejte a měkkou paprikovou dužinu nakrájejte nadrobno. Smíchejte s olivovým olejem, octem a dochuťte solí a pepřem.

  • 5

    TIP! Zatímco parmazánové chipsy podávejte hned čerstvé, paprikovou tapenádu můžete pár dní uchovat v ledničce.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace