Taštičky s kuřecím masem – Kiodza


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu



Suroviny

Náplň

  • Olej rostlinný 4 lžíce
  • Maso kuřecí 150 g
  • Česnek 4 stroužky
  • Zázvor čerstvý nastrouhaný 1 dle chuti

 

  • Solamyl 1 lžička
  • Sójová omáčka Vasco da Gama 2 lžíce
  • Pórek 80 g
  • Zelí hlávkové 200 g

Těsto

  • Mouka hladká 150 g
  • Sůl špetka

 

  • Sádlo 1 lžíce
  • Voda 75 ml

Postup

  • 1

    Do mísy nasypeme hladkou mouku a špetku soli. Sádlo rozpustíme a vlažné spolu s horkou vodou přilijeme k mouce. Vše vypracujeme v hladké těsto, které necháme asi 20 minut odležet.

  • 2

    Kuřecí maso umeleme nahrubo. Hlávkové zelí očistíme a nakrájíme na co nejmenší kostičky. Pórek očistíme a nakrájíme jako zelí. V pánvi rozehřejeme olej a přidáme mleté maso. Krátce je opečeme a přidáme zelí. Do masa přimícháme prolisovaný česnek a najemno nastrouhaný zázvor, krátce orestujeme a přilijeme sójovou omáčku. Směs podusíme a přisypeme nakrájený pórek. Když je zelenina měkká, přimícháme solamyl a směs necháme vychladnout.

  • 3

    Těsto vyválíme na velmi tenkou placku. Kulatým vykrajovátkem nebo sklenicí o průměru 10 cm vykrojíme kolečka. Na polovinu kolečka dáme malou lžičkou masovou směs. Okraje kolečka potřeme vodou, přeložíme napůl a pomocí vidličky okraj spojíme. Taštičky z obou stran opečeme na oleji a poté je vložíme do vroucí vody a vaříme, dokud nevyplavou. Přendáme je na podnos a necháme vychladnout. Před podáváním je dozlatova osmažíme. Podáváme se sójovou omáčkou.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace