Tatranský skopový guláš


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 20 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Maso skopové 800 g
  • Sádlo 5 lžic
  • Paprika slovenská 3 ks
  • Chléb 1 plátek
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Cibule 4 ks
  • Mletá paprika pálivá 1 lžíce
  • Sterilovaná rajčata 200 g
  • Sůl dle potřeby
  • Pórek na posypání

Postup

  • 1

    Skopové maso očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. V hrnci rozehřejeme sádlo a cibuli osmahneme dozlatova. Přisypeme pálivou papriku a za stálého míchání krátce orestujeme.

  • 2

    Do hrnce dáme maso a ze všech stran je opečeme. Pak je zalijeme vodou a dusíme do poloměkka. Mezitím z paprik odstraníme semínka, pak je omyjeme a nakrájíme na kousky. Rajčata necháme okapat. Chléb rozdrobíme.

  • 3

    Když je maso poloměkké, přidáme do hrnce zeleninu a guláš zahustíme drobečky chleba. Osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Posypeme pórkem a podáváme. Jako příloha jsou vhodné vařené brambory nebo chléb.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace