Telecí paprikáš


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 10 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Telecí plec 800 g
  • Sádlo 50 g
  • Rajče 2 ks
  • Mouka hladká 1.5 lžíce
  • Mletá paprika sladká 2 lžičky
  • Sůl dle potřeby
  • Cibule 1 ks
  • Paprika slovenská 2 ks
  • Smetana zakysaná 200 g
  • Pepř mletý černý dle chuti

Postup

  • 1

    Telecí plec očistíme a nakrájíme na plátky. Řízečky rozklepeme, po obvodu několikrát nařízneme, osolíme je a opepříme. Pak je v kastrolu na sádle z obou stran opečeme. Vyjmeme je a odložíme na talíř.

  • 2

    Ve výpeku dozlatova orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Vmícháme mletou papriku a vše zalijeme vodou nebo vývarem. Do základu vrátíme plátky masa. Přiklopíme je a zvolna necháme dusit.

  • 3

    Papriky a rajčata očistíme a nakrájíme nadrobno. Když je maso téměř měkké, přidáme k němu zeleninu. Vše dovaříme doměkka.

  • 4

    Šťávu zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně a ještě asi 5 minut povaříme. Omáčku dochutíme solí a pepřem. Paprikáš podáváme ozdobený zakysanou smetanou, s haluškami, těstovinami nebo knedlíky.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace