Telecí pečeně s kapary


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Telecí kýta 800 g
  • Olej olivový 100 ml
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Tymián 4 snítky
  • Petrželka snítka
  • Paprika žlutá 1 ks
  • Kapary 2.5 lžíce
  • Sůl dle chuti
  • Sušená rajčata v oleji 200 g
  • Víno bílé 200 ml
  • Paprika červená 1 ks

Postup

  • 1

    Kapary nasekáme. Maso očistíme, osolíme, opepříme a vetřeme do něj nasekané kapary. Položíme ho na pečicí papír, poklademe kousky sušených rajčat a tymiánem a přelijeme asi 80 ml olivového oleje.

  • 2

    Maso zabalíme do pečicího papíru a konce převážeme provázkem. Vložíme ho do pekáčku a podlijeme vínem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 190 °C asi 25-30 minut. Pak maso vyndáme a necháme v papíru odpočinout.

  • 3

    Mezitím nakrájíme papriky na malé kostičky, dáme je do misky, přidáme nasekanou petrželku, zbylý olivový olej, osolíme a promícháme.

  • 4

    Maso rozbalíme a rajčata s výpekem dáme do mixéru. Vše rozmixujeme na hustou pastu. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s paprikovým salátem a pastou ze sušených rajčat.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace