Telecí závitky na špízu


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 50 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Zelené fazolky 500 g
  • Máslo 2 lžíce
  • Telecí řízečky 8 ks
  • Červená cibule 1 ks
  • Sůl dle potřeby
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Anglická slanina 200 g
  • Olej rostlinný dle potřeby

Postup

  • 1

    Fazolky očistíme a povaříme v osolené vodě asi 10 minut. Scedíme je a necháme okapat. Pak je orestujeme v pánvi na másle. Dochutíme solí a pepřem.

  • 2

    Řízky podélně rozkrojíme. Naklepeme je, osolíme a opepříme. Na každý kousek masa položíme plátek slaniny, několik fazolek a část oloupané a pokrájené cibule. Stočíme do závitku a omotáme dalším plátkem slaniny.

  • 3

    Připravené závitky napícháme po čtyřech na kovové jehly. Pak je opečeme na rozehřátém oleji ze všech stran. Hotové špízy podáváme se zbylými restovanými fazolkami.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace