Telecí závitky s houbami


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 1 hodin 10 minut
  • 4 porce
  • Zkušený kuchař

Suroviny

  • Telecí kýta 600 g
  • Sůl dle potřeby
  • Šalvěj 2 snítky
  • Máslo 2 lžíce
  • Cibule 1 ks
  • Pepř mletý černý dle potřeby
  • Dýně máslová 1 ks
  • Anglická slanina 8 plátků
  • Houby sušené 300 g
  • Zeleninový vývar 200 ml

Postup

  • 1

    Telecí kýtu očistíme a nakrájíme na plátky. Zlehka je rozklepeme přes mikrotenovou folii, osolíme a opepříme.

  • 2

    Dýni oloupeme a část nakrájíme na tenké plátky, které položíme na maso. Na ně dáme lístky šalvěje a maso stočíme do závitků. Každý závitek zabalíme do plátku slaniny a opečeme ze všech stran na rozehřátém másle. Opečené závitky vyjmeme.

  • 3

    Houby očistíme, opláchneme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli nasekáme najemno, zbylou dýni nakrájíme na kostičky. Ve výpeku osmahneme cibuli, přidáme nakrájené houby a dýni a krátce orestujeme.

  • 4

    Směs osolíme, opepříme a mírně podlijeme vývarem. Vložíme opečené závitky, přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka. Podáváme s bramborami.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace