Temaki sushi s lososem a avokádem (Japonsko)


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 8 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Rýže sushi 150 g
  • Cukr moučka 1 lžička
  • Listy salátu 4 ks
  • Avokádo 1 ks
  • Sójová omáčka Vasco da Gama dle chuti
  • Řasa nori 2 ks
  • Rýžový ocet 2 lžíce
  • Sůl špetka
  • Losos 160 g
  • Okurka 0.5 ks
  • Wasabi pasta dle chuti
  • Nakládaný zázvor k podávání

Postup

  • 1

    Rýži propereme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Pak ji vsypeme do 220 ml vroucí vody a přiklopíme. Na velmi mírném ohni ji asi 7 minut povaříme. Pak ji odstavíme a pod pokličkou necháme dalších asi 10 minut dojít.

  • 2

    Rýži odklopíme a vmícháme do ní zálivku připravenou z octa, cukru a soli.

  • 3

    Plátky řasy podélně i příčně rozpůlíme. Listy salátu opláchneme, vytřepeme z nich vodu a rozpůlíme je. Avokádo oloupeme, zbavíme pecky a společně s lososem nakrájíme na dlouhé špalíčky. Okurku omyjeme a nasekáme nadrobno.

  • 4

    Na každý kousek řasy položíme lísteček salátu a naneseme trochu rýže. Přidáme trochu okurky, avokádo a kousek ryby, který potřeme wasabi. Vše svineme do kornoutku a podáváme se sójovou omáčkou a nakládaným zázvorem.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace