Tempura ze zeleniny a tofu (Japonsko)


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 4 porce
  • Začátečník

Suroviny

  • Cuketa 1 ks
  • Mrkev 2 ks
  • Olej rostlinný na smažení
  • Voda 100 ml
  • Mouka hladká 150 g
  • Sójová omáčká šóju 5 lžic
  • Česnek 1 stroužek
  • Pórek 1 ks
  • Tofu 200 g
  • Vejce 2 ks
  • Sůl špetka
  • Mirin víno 5 lžic
  • Med 1.5 lžíce
  • Zázvor čerstvý nastrouhaný 1 lžička

Postup

  • 1

    Cuketu omyjeme a osušíme. Mrkev s pórkem očistíme. Vše nakrájíme na úzké delší špalíčky. Tofu nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Vejce rozšleháme s vodou a solí. Vmícháme mouku.

  • 3

    Kousky zeleniny a tofu namočíme do těstíčka a ze všech stran je osmažíme v oleji v pánvi. Odložíme je na savý ubrousek, abychom je zbavili přebytečného tuku.

  • 4

    Mirin rozmícháme se sójovou omáčkou, medem, prolisovaným česnekem a zázvorem. Při servírování namáčíme smažené kousky v omáčce.


Nahrávám
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace