Teplý kukuřičný salát se slaninou


Ostatním také chutná

Škola Foodstylingu

Novinky z magazínu


  • 0
  • 30 minut
  • 8 porce
  • Začátečník

Masožrouti pozor, tohle je salát šitý přesně na míru vašim chutím! Opečené brambory naprosto svůdně voní a s opečenou slaninou a šťavnatou kukuřicí jim jednoduše nejde odolat.

Suroviny

  • Slanina 100 g
  • Paprika červená 1 ks
  • Červená cibule 1 ks
  • Pepř mletý černý dle chuti
  • Brambory 250 g
  • Kukuřice lahůdková Znojmia 1 ks
  • Sůl dle chuti

Postup

  • 1

    Slaninu nakrájejte na kratší proužky a nasucho opečte na pánvi. Opečené je ideálně ještě nechte odpočinout na vrstvě kuchyňských papírových utěrek, aby se zbavily přebytečného tuku. Naopak tuk na pánvi zachovejte, budou se na něm opékat brambory a ostatní zelenina.

  • 2

    Brambory oškrábejte a nakrájejte na menší kostky. Povařte je 5 minut v osolené vodě a pak hned slijte.

  • 3

    Na pánvi s vypečeným slaninovým tukem orestujte nakrájenou cibuli a červenou papriku. Po zhruba 5 minutách přidejte brambory. Promíchejte a opékejte dalších 5–10 minut. Nakonec přidejte kukuřici a prohřejte.

  • 4

    Teplou zeleninu vyklopte do salátové mísy. Dochuťte octem, solí a pepřem a pořádně promíchejte. Nakonec ozdobte opečenou slaninou a ještě teplé podávejte.


Nahrávám